+31-174-518888    info@oranjehoeve.nl        

Historie

In 1960 richtte de boer Noordemeer de manege op onder de naam Ruiters Erve. De lessen werden eerst aan de Waterweg bij de bunkers en later op het manegeterrein gegeven. De huidige meren waren er nog niet. Ze zijn later uitgegraven voor de Steendijkpolder. De landbouwloods van 35 bij 18 m werd verbouwd tot binnenmanege. Doordat Maassluis groter en paardrijden betaalbaar werd, kreeg de manege veel nieuwe klanten.

Toen de heer Noordemeer in 1975 overleed, huurde Kolijn Modegigant (Kennedy/AuBonMarche) het terrein van de gemeente Rotterdam. Er waren plannen om op de bestaande plek een haven te bouwen maar deze plannen zijn uiteindelijk nooit uitgevoerd. Kolijn had eerst alleen pensionstalling en een springstal. Later werden er ook manegelessen gegeven.

Ruiterclub Maassluis & Omstreken

In 1977 werd de vereniging Ruiterclub Maassluis & Omstreken (RMO) opgericht. In 1985 werd de manege overgenomen door een B.V. De naam werd veranderd in Manege Oranjehoeve B.V. In 1986 werd de oude landbouwloods gesloopt en begon men aan de bouw van een grote binnenbak van 20 bij 40 meter. De bouw liep echter niet zoals gehoopt en daarom werd de manege in 1989 gekocht door de tuinder Hoogenraad. In 1991 verkocht Hoogenraad de manege aan de familie Schrier, die de manege uiteindelijk geheel heeft opgeknapt.

Uniek voor Nederland

Het aantal paardenliefhebbers werd steeds groter. In 1998 werd een grote binnenbak van 20 bij 60 meter gebouwd. De buitenbak en het springveld van gras waren vaak niet bruikbaar door wateroverlast. Om dit probleem op te lossen werd in 2004 op deze plek een nieuwe buitenbak aangelegd van 140 bij 42 meter. Deze bak is een zogenaamde "Achterberg bak" met wit zand. Nu kan het gehele jaar door buiten worden gereden.

Door deze bakken is een manege ontstaan die uniek is voor Nederland. Er worden veel wedstrijden met grote namen als Anky van Grunsven, Marlies van Baalen, Imke Schellekens, Coby van Baalen en springruiters als Gerco Schroder, Bert Romp en Albert Voorn verreden.

kevins.png
tcs.png
surlinio.png
vanschie.png
havens.png
stouten.png
brederode.png
domburg.png
multi.png
ago.png
greve.png
hoogenraad.png
hofstra.png
smit.png
gaag.png